Crowdfunding Vastgoed

Crowdfunding vastgoed kan de oplossing zijn als je een vastgoedproject wilt investeren of ontwikkelen. Een project zoals een beleggingspand of pand voor eigen gebruik. De reguliere banken zeggen echter vaak nee. Crowdfinance is dan je financieringsoplossing. In Nederland is crowdfinance ook wel bekend als crowdfinanciering, crowdfunding of crowdlending.
Mol Stapelfinancieren is aangesloten als Crowdfund Coach bij Collin Crowdfund. Dit is een platform dat al voor tientallen miljoenen euro’s geld heeft opgehaald via haar investeerders voor het financieren van vastgoed.

Crowdfunding vastgoed groeit momenteel sterk. Ook in Nederland neemt het snel de rol van de bank over. Banken zijn steeds minder genegen om vastgoed te financieren. Lukt het bij een bank niet, dan is crowdfinance van vastgoed een alternatief voor het (tijdelijk) financieren van vastgoed voor eigen gebruik en commercieel vastgoed.
Crowdfinance van vastgoed is vooral gericht op leningen. Je leent een bedrag van een groot aantal investeerders, die samen optreden als één kredietverstrekker. Doordat er een platform tussen zit hoef je zelf niet al die verschillende leningen te administreren. Zij zorgen ervoor dat alles gebundeld en geregeld wordt. Op papier krijg je dus eigenlijk een lening van één platform, maar die is mogelijk gemaakt door het grote publiek.

Een succesvolle crowdfundcampagne maakt het veel makkelijker om een aanvullende of vervolgfinanciering te verkrijgen. Steeds vaker komt het stapelen van leningen voor waarbij de verstrekking van financiering door de bank is gekoppeld aan een succesvolle crowdfunding campagne.
Veelal is een hogere financiering via crowdfunding mogelijk omdat er gekeken wordt naar jouw totale financiële positie en te verstrekken zekerheden in plaats van alleen maar naar het te financieren object. Ook leent crowdfunding van vastgoed zich uitstekend voor kortlopende projectfinancieringen die door veel financiers onaantrekkelijk worden gevonden of niet gedaan kunnen worden.
Daarnaast is crowdfinance uitermate geschikt om jouw product of dienst verder onder de aandacht te brengen waardoor je jouw omzet kan verhogen.

Dit zeggen mijn cliënten

Johan is een collega ondernemer met ruime werkervaring op het gebied van zakelijk financieren. Hij werkt hard en is betrokken bij zijn klanten. Hij weet goed in te spelen op de vele nieuwe aanbieders (kent de weg) en brengt indien nodig verschillende partijen bij elkaar om zo te komen tot een totaaloplossing voor zijn klant. Indien nodig gaat hij tot het uiterste en schroomt daarbij niet om collega financieringsspecialisten en of financiers op te zoeken om te sparren over mogelijke oplossingsrichtingen.
Richard Halters

With great enthusiasm, deep knowledge and challenging creativity Johan has always been able to find the best finance solution for me as a real estate client. This entrepreneurial spirit will be Johan's unique selling point towards his future clients in a world where the financial system seems to be merely interested in assessing risks. I look forward to doing business together with Johan in the near future.
Robert van Ieperen

Zeer tevreden zoals Johan onze financieringen regelt
Jörg Böhnke

Johan is ertoe in staat om met zijn cliënten en hun relaties tot de kern van het vraagstuk te komen. Daarin weet Johan dan de hulpvraag van de financieringsbehoeftige te koppelen aan de beschikbare kapitalen. Let bij Johan eens op zijn intrinsieke motivatie en je zal ontdekken waar zijn drive om jou te helpen zit!
Jasper van Ginneken

Johan is een gedreven ondernemer die met weinig informatie een spitsvondige bedrijfsanalyse kan maken, die duidelijkheid geeft over de financiële mogelijkheden van de organisatie.
Victor Benjamins