Zakelijke financiering bedrijfspand

Mol Stapelfinanciering is expert in zakelijke financiering van jouw bedrijfspand. Wil je een pand voor eigen gebruik kopen of herfinancieren dan zijn er diverse mogelijkheden om dit (gestapeld) te financieren.
Mol Stapelfinancieren heeft samenwerkingsverbanden met meerdere financiers (reguliere banken en specifieke vastgoedfinanciers). Ook is er veel kennis van zaken op het gebied van vastgoed, zodat voor jou de juiste keuze wordt gemaakt. Je krijgt een op maat gesneden offerte.

Voordelen van kopen:

  • Mogelijke vermogensopbouw op lange termijn door waardestijging en/of investeringen
  • Je bent de baas over het pand en bepaalt hoe het eruit ziet. Je bent niet afhankelijk van voorwaarden van een verhuurder.
  • Maandelijks lagere kosten mogelijk dan bij huur

Nadelen van kopen:

  • Kosten voor aankoop, financiering en onderhoud
  • Minder flexibel, je zit voor een langere tijd aan de locatie en ruimte vast. Opzeggen gaat vaak sneller dan het verkopen van een bedrijfspand

Hypotheek

Onroerend goed financier je met een hypotheek. Voor je zakelijke hypotheek betaal je maandelijks rente en aflossing. Hypotheekvormen zijn de annuïteiten, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek.
Bij een annuïteitenhypotheek blijft het maandelijkse bedrag voor aflossing en rente tijdens de looptijd van de lening gelijk. Je betaalt steeds meer aan aflossing en daardoor dus steeds minder aan hypotheekrente.
Bij een lineaire hypotheek, los je elke maand hetzelfde bedrag af. Je rente is in de eerste jaren hoog en wordt jaarlijks lager. Je maandlasten dalen dus tijdens de looptijd van je hypotheek.

Eigen inbreng

De meeste banken en andere hypotheekverstrekkers financieren maximaal 80% van de marktwaarde van een bedrijfspand. De marktwaarde is de waarde van het pand waarvoor het verkocht zou moeten worden in een concurrerende markt. De lening (hypotheek) in relatie tot de waarde van het object (pand) heet de loan to value (LTV). Met een zakelijke hypotheek heb je dus niet het volledige aankoopbedrag beschikbaar, tenzij je kunt stapelen met één of meerdere leningen om toch de volledige aankoopsom te financieren.

Dit zeggen mijn cliënten

Johan is een collega ondernemer met ruime werkervaring op het gebied van zakelijk financieren. Hij werkt hard en is betrokken bij zijn klanten. Hij weet goed in te spelen op de vele nieuwe aanbieders (kent de weg) en brengt indien nodig verschillende partijen bij elkaar om zo te komen tot een totaaloplossing voor zijn klant. Indien nodig gaat hij tot het uiterste en schroomt daarbij niet om collega financieringsspecialisten en of financiers op te zoeken om te sparren over mogelijke oplossingsrichtingen.
Richard Halters

With great enthusiasm, deep knowledge and challenging creativity Johan has always been able to find the best finance solution for me as a real estate client. This entrepreneurial spirit will be Johan's unique selling point towards his future clients in a world where the financial system seems to be merely interested in assessing risks. I look forward to doing business together with Johan in the near future.
Robert van Ieperen

Zeer tevreden zoals Johan onze financieringen regelt
Jörg Böhnke

Johan is ertoe in staat om met zijn cliënten en hun relaties tot de kern van het vraagstuk te komen. Daarin weet Johan dan de hulpvraag van de financieringsbehoeftige te koppelen aan de beschikbare kapitalen. Let bij Johan eens op zijn intrinsieke motivatie en je zal ontdekken waar zijn drive om jou te helpen zit!
Jasper van Ginneken

Johan is een gedreven ondernemer die met weinig informatie een spitsvondige bedrijfsanalyse kan maken, die duidelijkheid geeft over de financiële mogelijkheden van de organisatie.
Victor Benjamins