Crowdfunding lenen

Crowdfunding lenen – ofwel crowdfinance – kan de oplossing zijn als je jouw bedrijf wilt financieren en daarvoor geld wilt ophalen bij het publiek.

Crowdfinance is uit het buitenland over komen waaien en in Nederland in toenemende mate een succes. In Nederland is crowdfinance ook wel bekend als crowdfinanciering, crowdfunding of crowdlending.
Mol Stapelfinancieren is aangesloten als Crowdfund Coach bij Collin Crowdfund. Dit is een platform dat al voor honderden miljoenen euro’s aan financiering heeft opgehaald via investeerders voor het MKB.

Crowdfinance groeit momenteel sterk. Ook in Nederland neemt het snel de rol van de bank over. Banken zijn namelijk steeds minder genegen om de totale kredietvraag in te vullen. Banken verstrekken steeds minder werkkapitaal ter financiering van voorraad, onderhanden werk en/of inventaris. Lukt het bij een bank niet, dan is crowdfinance hét alternatief. 

Crowdfinance is vooral gericht op bedrijfsleningen. Je leent een bedrag van een groot aantal investeerders, die samen optreden als één kredietverstrekker. Doordat er een platform tussenzit hoef je zelf niet al die verschillende leningen te administreren. Zij zorgen ervoor dat alles gebundeld en geregeld wordt. Op papier krijg je dus eigenlijk een lening van één platform, maar die is mogelijk gemaakt door het grote publiek.

Een succesvolle campagne maakt het veel makkelijker om aanvullende of vervolgfinanciering te verkrijgen. Steeds vaker komt het stapelen van leningen voor, waarbij bijvoorbeeld de verstrekking van financiering door de bank is gekoppeld aan een succesvolle crowdfunding campagne.

Daarnaast is crowdfinance uitermate geschikt om jouw product of dienst verder onder de aandacht te brengen. Zo kan jij jouw naamsbekendheid en omzet verhogen.

 

Dit zeggen mijn cliënten

Johan is een collega ondernemer met ruime werkervaring op het gebied van zakelijk financieren. Hij werkt hard en is betrokken bij zijn klanten. Hij weet goed in te spelen op de vele nieuwe aanbieders (kent de weg) en brengt indien nodig verschillende partijen bij elkaar om zo te komen tot een totaaloplossing voor zijn klant. Indien nodig gaat hij tot het uiterste en schroomt daarbij niet om collega financieringsspecialisten en of financiers op te zoeken om te sparren over mogelijke oplossingsrichtingen.
Richard Halters

With great enthusiasm, deep knowledge and challenging creativity Johan has always been able to find the best finance solution for me as a real estate client. This entrepreneurial spirit will be Johan's unique selling point towards his future clients in a world where the financial system seems to be merely interested in assessing risks. I look forward to doing business together with Johan in the near future.
Robert van Ieperen

Zeer tevreden zoals Johan onze financieringen regelt
Jörg Böhnke

Johan is ertoe in staat om met zijn cliënten en hun relaties tot de kern van het vraagstuk te komen. Daarin weet Johan dan de hulpvraag van de financieringsbehoeftige te koppelen aan de beschikbare kapitalen. Let bij Johan eens op zijn intrinsieke motivatie en je zal ontdekken waar zijn drive om jou te helpen zit!
Jasper van Ginneken

Johan is een gedreven ondernemer die met weinig informatie een spitsvondige bedrijfsanalyse kan maken, die duidelijkheid geeft over de financiële mogelijkheden van de organisatie.
Victor Benjamins